Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansikte mot ansikte

 

 

En kaxig dag
nöden har ingen lag
man tager vad man haver
så hon som aldrig tiger
bockar, böjer, nöjer sig, eller niger
Henne bär jag med mig när det kniper


En söt dag
simmar i hormoner
som förälskelse och fostervatten
bubblar och babblar i bubbelbad
busiga barfotabarn
rufsiga tufsiga knuffas vid kanten
Glad åt åldersobstinat, ickeadekvat


En deppig dag
saker ligger i sotsvarta säckar och stör
säger "bingo bingo", begär behag
inge besvär idag, rädd att något dör
men allt når henne, går genom henne,
därför behöver jag henne
Hon förankrar, ger karaktär och balans


Dagar blir veckor
spegeln snällare
bitsk utan bitterhet
busig utan naivitet
sorg utan skam
Jag vågar absolut leva i Lustiga huset

 




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-24 19:44



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
bra starkt närvarande..Gillar din text mycket :)
2017-04-27

  i af apa
Bra vågat- allting vunnet!!
2017-04-25

  Blomma-Stjärna VIP
fint tänk om att vi inom oss har en hel galleria som alla vill bli sedda
- som deppdagen - allt når henne, går genom henne, därför behöver jag henne Hon förankrar, ger karaktär och balans - -- -
-
och visst behöver vi också den söta, rufsiga, busiga, åldersobstinata, ickeadekvata!
- och den kaxiga som inte bockar, böjer eller nöjer sig!
- gillar!
2017-04-24

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text om olika dagar på livets tråd.
Vi har olika ansikten som tillsammans förmedlar vem vi är.
Underbart med olika, tänk om vi bara hade ett.
Jag vågar också bo i Lustiga huset!
2017-04-24

  Salvation Pepper
En text som enträget dansar sig fram tills hon når sitt mål.
Trevligt.
2017-04-24
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP