Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välfärd

 

Banken har lagt av med pengar
Räntan ligger under noll
Folk som fattar stoppar sina sängar
Kort om kort; "storebror" har koll

Försäkringskassan försäkrar dig frisk
Förr fanns de till för sjuk
Alla ska dö, vi räknar inte på risk
Samhället, liksom vi, har bytt stuk

Vård och omsorg på salutorg
Långa kötider för dem som lider
Får anslag i fingerborg
Hela samhällskroppen svider

Skolan ska gå med vinst
Elever överlever med nöd o näppe
På läromedel satsar vi minst
Eget resonemang, vad är du för jeppe?

Arbetsförmedlingen har jobb
Jagar bovar som gör lovar med blåslampa
Fel jobb?, vad är du för snobb?
Stämpla? I givakt ska ni stå och stampa

Regeringen är rätta parkeringen
Headhunters och hus vid havet
Hittar den rätta kvalificeringen
Rosenbad är själva samhällsnavet




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-25 20:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2017-04-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra satir om vårt samhälle av idag!
2017-04-26

    Dan Myrbeck
Bra om det dåliga.

Jag tror vi ska uttala på engelska:

Rosenbad

2017-04-26

  gunnnar nylund VIP
När marknadskrafterna läser sin
lyrik, skall det höras kassaklirr när
man vänder på varje sida.
Samhällsservice och omsorg är
ointressant. Det är ditt eget fel om du
inte kan ordna det själv.

Ack, ack! Bra text vetja!
2017-04-26

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text som belyser vårt samhälle!

Välfärd klingar falskt i mina öron.
2017-04-26

  Anya VIP
Här var det ord och inga visor. Lite kul samhällskritik...ler när jag läser. Nickar igenkännande. Gillar strofen med skolan mest...härliga rim med näppe och jeppe.
2017-04-26

  i af apa
Ja så är det tyvärr! men texten svidande bra!
2017-04-26

  Onomatoprofet VIP
Varför finns det inga poetheadhunters ?
2017-04-26

  Blomma-Stjärna VIP
håller helt med
- ordet solidaritet har mist sin sälta
- girigheten får fallskärmsavtal och bonus och från den som icke har ska tagas också det han har (bibelord)
Du skriver bra!
2017-04-25

  Marianne Räf
OJ, vad kunnig du är! Å, vilken
fräsig politisk Poesi, på rim !! :)
2017-04-25

    ej medlem längre
Dyster situation! Försäkringskassan bedriver klappjakt på sjuka.
Bra skrivet om välfärdssverige på väg utför!
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP