Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen som förfördes av ordens massa

I

mannen som förfördes av ordens massa
upptäckte att under sina ljusa stunder
han passerat sin läromästare

insikten blev ett mörker
som välvde sig över hans jord
ändrade färg på framtiden
som hotade hans himmel
att förvandlas till helvete

elden inom honom började brinna bakåt
förvandla gamla sanningar till aska
som måste spridas för vinden
för att inte bli ett sår
som aldrig läker

II

vattnet som förenar kontinenter
kan bli tjockare än blodet
som aldrig lämnar sitt berg

friheten kan kväva luften
som slutar att andas
mata träden som jord

graven kan klättra på väggar
spränga ljudvallen som fönster
blixtar som tystar åskan

III

tillåt honom att älska ljuset
mörkret som brinner
upp




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-29 14:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson