Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTAREN OCH LÄSAREN

För den kräsne duger enbart det äkta,
även om det är lika avskyvärt som
verkligheten.

Det finns en trygghet i att se de hårda
villkoren för sitt öde,som en synsk
shaman utspår din död.

Det förfinade anletsdraget hos en
ödmjuk melankolisk romantiker,
bör bevaras i konsten som en vittnes-
börd av det själstillstånd som gått
mänskligheten förlorad.

Sedan den burduse diktaren lämnat
oförlåtliga avtryck,från de intryck
läsaren erfarit,bär de det med sig
resten av sina liv.

Diktaren är lik en kirurg där orden
är hans skalpell och läsaren patienten.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-01 16:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP