Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Nazisten.

 

 

När du går där
i din vita skjorta

 

Ser du inte blodet som rinner
ur flaggor och slagord?

 

Ser du inte högarna med
lik?

 

 

Döda, dödade av er.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av catharina.jerbo VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-01 21:47



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Det dryper av den sortens dårar i vårt samhälle. Fullblodspsykopater

en mycket viktig text du levererar

som borde bli utvald som årets text här på poeter.

applåd


2017-05-04

  Annie b'larsson VIP
Nej, jag tror faktiskt inte att Nazisten gör det, han ser inte det. Det gjorde inte Hitler heller. Hitler tyckte inte han hade fel, han tyckte han hade rätt.

Dessa Nazister som nu sitter i riksdagen, dom gör det för att vi har demokrati. Det som skrämmer mig riktigt ordentligt, är hur rumsrena de har blivit och hur vänligt de behandlas när journalister intervjuar dem i tv t.ex. De behandlas precis som om de vore vilka politiker som helst. Men alla rättänkande människor vet, att det är de inte.

Skulle Olof Palme ha sagt att, ja det är tråkigt det här, men vi kan tyvärr inget göra. Nej, det skulle han inte. Han skulle slagit näven i bordet och sagt att nu får det för faen vara nog! Gud vad jag saknar honom.
2017-05-02

  Elina Vacker
Ja, det är märkligt hur någon kan bekänna sig till en sån elitistisk, ohumanistisk och odemokratisk ideologi och dessutom med just en sån blodbesudlad historia som du beskriver.

Och vilka flockas dit?

De osäkra, besvikna, de med låg självkänsla, kriminella, lågbegåvade och med en stort behov av att söka någon slags tillhörighet och att med gemensamma tag få utlopp för sitt hat och besvikelse över livets innehåll, samt behov av att skuldbelägga någon eller några för allt som går dem emot. De är både patetiska och otäcka på samma gång.
2017-05-02
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP