Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Suverän

 

Din far var suverän

i sabel och värja
men kunde ingelunda 
värja sig och sitt 

emot faslig fabel
som skulle snärja
bemästra den bästa

*

det sunda
stretar en runda 

men chanslöst sinne
sliter ner sina svärd

två tävlingsbidrag
på väggen där inne

*

svartnade
mitt på ljusa dagen
tur eller otur
till Lillhagen

eskort av polis
traumatiskt minne
en helt ny värld
tog väl nån timme

släpptes så fri
till spotskt pris
såg om sina svärd
på visare vis 
 

*

grannkomedi
svärdbärarens kamp
en familjetragedi
obekväm och orättvis
du tog parti

gav dig fullständigt hän
sög i dig som en svamp
kriterier och diagnoser
allt ifrån bipolär till damp

alltid skrivbordsböjd
bodde bland böcker
utbildningen förnäm
fast far aldrig var nöjd

pinsam incident
såg nog hellre sin son
som president 

men fabel och sabel blev din domän
i trasigheten fann du det intressanta

det briljanta
tyckte du dig se

som en eldsjäl över väl och ve
lågmäld fast frän
värderar oavsätt omständighet
var och en som suverän
 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-05-12 12:20



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
snyggt ordvrängt i konstens ordsvung
2017-06-03

  Lars Hedlin
Gillar din text mycket!
2017-05-18

  Salvation Pepper
En märklig dikt med många syner.
2017-05-17

  Blomma-Stjärna VIP
suverän - i både berättelse och teknik!
2017-05-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Du behärskar verkligen skrivkonsten till fullo!
2017-05-12

  Marita Ohlquist VIP
De två sista raderna är ett starkt avslut på en bra text!
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP