Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fågelkakafoni, en dimmig majgryning vid Ekebysjön


Fågelgryning

Jag går längs vår sjö i majdimma
i denna ljumma gryningstimma

I fjärran hörs motorvägens svaga sus
Jag nyktrar till ur nattens fest och rus

De flesta sover i vår villastad
Fåglarna hyllar vår nya dag
Jag kommer hem och skriver denna rad:

"Dimman råder...

Mänskan sover

Det rör inte fågeln"




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-11 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP