Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Alliteration. sampling (tolkning) av Eddans Havamal


Eget bo är bäst

Eget bo är bra
fast även så litet
Ett hem vill alla ha

Herre är alla hemma
Hjärtat blöder på den
som tiggande ber
om mat till varje måltid

Alla villor är varma
som torp och stugor
Andra mänskor är arma
Tänk på tiggaren
som på gatan sitter
Eller blunda är nog bäst?

Din lilla etta duger
fast du bara hyr den
Somliga bor som i slott
Köpa trettiosex kvadrat?
Man är ju ingen moderat

 




Bunden vers (Annat versmått) av peter schenling VIP
Läst 643 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-05 00:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP