Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en fruktbar stund



Ingen kunde stormen ingen bad om solen,
inte regnet snön isen eller frosten

Så lindas vi in i knoppens blom,
ödet binder i ådran

Tonernas revelj har burits
ut i Jasminens dofter

Något har mäktat något
skimrar i glöden

Inte ens den klokaste handling,
utplånas i allt i mängden

Inget kunde stormen inget kunde solen,
färgerna som lyser i en fruktbar stund




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ubuntu
Läst 376 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-12 13:58



Bookmark and Share


  Feminaz
Synnerligen fin accompanjerad rytm och sinnlig ordsättning. Årstidens växlingar sker oavsett yttre påverkan för att... Något mäktat något. Vilken skönhet i orden ...-Tonernas revelj har burits ut i Jasminens dofter.
2017-05-14

  objekt3
Du får bjuda mig på en kopp jasminte och läsa en till dikt för mig
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Ubuntu