Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STRINDBERG OCH KREATIVITETEN

Att förhållanden inkräkta och hämma en författares förhållande till sitt arbete,reagerade Strindberg ofta på,och därav de många skilsmässor.

Kvinnan ! som i tid och otid,kräva av en man att han ska ägna sig åt djuriska lustar och andra fjollerier,enkom för att urholka mannakraften och dra ner honom till kvinnans nivå,det var så hon förledde Adam i paradiset och fördärvade honom. Men det ankomma på karln själv att bepansra sig med en stark karaktär och moral,vilket kanske inte är så lätt efter hur attraktiv en kvinna kan vara.


Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-17 08:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Intressant tanka..
2017-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP