Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna majkväll

Denna majkväll
var så ljum
Vi satt ute
mina vänner och jag

Vi drack té
åt mina nybakade bröd

Vi satt ute på vår gård
För första gången
satt just vi där.

Vi läste poesi för varann
Nils Ferlin, Erik Axel Karlfeldt
Edith Södergran, Gustaf Fröding

Syrenerna, ljuslila
hade knappt slagit ut
Dom hängde ovanför våra huven

Vi var där
fyra original
Tre gentlemän och så jag.

Tänk att få uppleva
att bo i hjärtat av Bohuslän
året om!

Solen går inte ner förrän vid tio
Vårt nordiska magiska ljus är här!

Vi har nu försommar i Norden
och den tar vi välsignat emot.

Välsigna våra dagar...




Fri vers av bohemen VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-26 21:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trevlig samvaro när vårkvällen är som vackrast!
2017-05-27
  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP