Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gör som man ska

Jag ler som man ska
När vi möts
Hälsar artigt och pratar kallt

Vilket härligt väder vi har
Bättre än igår
Det blev sommar trots allt

Barnen växer och blir större för varje dag
Snart tar de studenten
Flyttar hemifrån det händer överallt

Jag lurar nog de allra flesta
Spelar rollen väl
Ingen utom en tvivlar på mina ords sanningshalt

Tyvärr hör jag själv mina ord klinga falskt
Varje ord är en tragedi
Svårt det är att vara en god människogestalt

Men lika bra att fortsätta spela charad
mönstret för starkt för att brytas
Ingen kommer ändras före livets sista anhalt

När allt sant och viktigt läggs i en hög
livets våg visar dess rätta vikt
Kommer man slutligen sucka, var detta allt.







Bunden vers (Rim) av Eugen VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-27 22:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så bra rimmat fast vid varje gryning ljuset glimmar fastän det är kallt :)
2017-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Eugen
Eugen VIP