Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För Veteranerna

 

Med ryggen rak

och stolthet i sin blick

trygg och säker på sin sak

klartänkt och kvick

 

På vakt för freden

Kämpar för vår sak

För lyckan, mot vreden

Blå baskrars broderskap

 

När jorden stod i brand

De stod upp för en bättre värld

Mission vid främmande strand

Långt ifrån hemmets härd

 

De reste fjärran bort

Riskerade liv och lem

Deras offer är stort

Inte alla som reste kom hem

 

Idag är det veteranernas dag

Vi tackar dem för tiden de gav

För insatsen på fredsuppdrag

Vi böjer huvudet och tar baskern av




Bunden vers (Rim) av Eugen VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-29 21:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket hedervärt och modigt gjort!!
Fin text!!
2017-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Eugen
Eugen VIP