Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORDENS ÅTERUPPSTÅNDELSE OCH ÅTERUPPRÄTTELSE I-V

Djupt in i ordens kött och själ skall det trängas, som för att
frambringa  liv  ur  döda  ord, mumifierade  sedan  länge  i
glömskans mausoleum,och återuppväckts från sina gravar,
reser sig orden åter upp för att spöka och påminna om vad
de använts till i tidigare bruk.

Nu kräva de upprättelse och en förklaring till den orättfärd-
iga handel och vandel de utsattes för i  en  rättskrivningens
bokslut över  ordens  tillrättaläggande om sanning och lögn
i livets domstol.

II.

De skändade orden går igen,likt spöken de gör sig ständigt
påminda i en osynlig närvaro,där energin är påtagligt käns-
losamt övertygande av vad de är ute  efter i en  upprättelse
av de skändade orden "oskuld och kärlek"  och se upp !  nu
kommer han,benrangelmannen,ordklyvaren med huggkub-
ben,där hans penna kan vara både en yxa och lie.

Han har inget förbarmande, hans  ord  kan  både  läka  och
skada,döda och återuppväcka som en ordens magiker.

Hans hjärta är kallt efter alltför lång tillvand vistelse bland
de döda,det är inte ondska men ej heller godhet,utan en all-
omfattande universiell lag som moraliskt indifferent.

III.

Nu höjer han pennan och sänker  den  mot papperet och så
störtas en regering, nu raderar han  ut en  tidigare  allmänt
utbredd  uppfattning  med  en  oemotsägligt  logisk sakkun-
skap av substansiellt realistisk värdeanalys.

Liemannen är ute på slåtterbesök  i  Alfa-Beta-Omega, med
ett ständigt leende kranium, liemannen kan vara  vem  som
helst  som  kan  handskas  med  ord  och  vet  var  dom  hör
hemma.

IV.

Den semantiska etymologins idiom har med  eldskrift  redan
innan människans tillblivelse,vars synska vishet och förmåga
ur dess  determinant  ur  hereditärt  livs  och  utvecklingspro-
gram av kongenialt faktor  utspått  dess  fylogena  dysplasier,
som allas våra vägar korsas och går i cirklar.

V.

Se ! nu kommer dom, där på rad, marcherandes i trupp, rew-
anchlystna,men med tålamodets sans i behåll.De är ute efter
rättvist bemötande efter  det  missbruk och språkmisshandel
de tidigare utsatts för av oseriösa  lektörers  refuseringsbrev,
så nu dansar de i jamber och trokeer,hoppande energiskt in i romanen,novellen,prosan,dramatiken,poesin,aforismen med
stilistisk vighet och hälsar chevalieriskt med hatten av.

Nu har orden blivit påklädda i kött och blod, med  andlig  rätt
predika om rättskrivningens betydelse för empatins generering.
*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 550 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-31 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP