Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psyksjuka som syndabockar!


Utslagning


Va´ i helvete är
det å "va´ mentalsjuk"?!
Nått andra hittat på !?

Det kan bli Vajsing, när
många har som missbruk
att göra nåra - små!

Har, själv, mobbat, en del
personer i mitt liv !
Det var inte snällt gjort !

Man vet att det är fel,
är, verkligen, naiv,
å kan slås ner, själv, fort!

För Synder jag begått -
i lönndom, samvetslös -
som en dålig flicka !!

Minns, tydligt, att jag fått
god värme, då jag frös...
Då, kunde det *klicka* !!

Och, det har straffat sig
å spela Allans typ !
Man ses som godtrogen!

Vill du leka med mig ?
Få mina små tjuvnyp, --
va´ himmelskt Otrogen ?!

Vet ej vad som är fel -
på mig, egentligen !
Kommer jag å falla?

Vilja "sin nästa" väl:
Obligatoriskt , -- men
kan ej älska -- Alla !








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 330 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-02 11:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det finns ingen som är felfri...man får göra det bästa man kan...
2017-06-03

  Lars Hedlin
JA oerhört och väl formulerat
2017-06-03

    ej medlem längre
visst är det så - det går bara älska en :)

2017-06-02

    ej medlem längre
Fint diktat med välfunna rim! Lite självrannsakande, ja fel gör man då och då det är mänskligt!
2017-06-02

    ej medlem längre
det är omöjligt älska alla. vissa är bara psykopater o ska helst vara bakom lås o bom.
2017-06-02

  ULJO
Man kan inte älska alla och heller inte förvänta sig att alla ska tycka bra om en. En medelväg är väl det mest rationella.
2017-06-02

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för den sista strofen.
Utomordentligt bra formulerat!
2017-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf