Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Begrip, om du kan !


Nåra mysko verser


Synnerligen, nära
den stora Härskara, -
den, vars forna Ära
bestod i å vara
HÖG, - utan å svära!

Vår huvudstad i BRAND !!
De slogs för Mödans Lön !
Å, många knöto Band -
bad till varann en Bön,
om Möten vid nånn Strand.

Upphöjda till Rening
uti ett Andens Bad.
I sällsam Förening -
på Marknadens Estrad.
Med Livet stor Mening !

Dramatisk Ändring kom,
starkt, i Elfte Timmen !
Vi fick, då, rätt Bråttom -
hitta bästa rimmen
samt rätt tjäna Allom !

Frihetens minsta del,
har ett saltkorns storlek,
gör mänskan stark & hel,
suddar ut fula svek ---
å rättar alla fel !!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 343 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-03 17:42



Bookmark and Share


  ULJO
Helt suveränt
2017-06-04

    ej medlem längre
lite tröt just u. men såvitt jag ser hanterar du metaforerna riktigt bra
2017-06-03

  Fulbergarn
Inbillar mig så, men vetetusan
ger tusalem i alltet, ro hit saltet.
har du båt du så har jag åra
eller står vi på torra land
övningarna äro svåra
2017-06-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Suveränt diktat! bör läsas flera gånger, för att fånga saltet!
2017-06-03

    ej medlem längre
här vare tankemöda
snyggt kämpat :)
2017-06-03

    ej medlem längre
Vet inte om jag begriper, men snyggt diktat!
2017-06-03

    Jag är fan större än Sartre
Japp, den här texten tål att tänkas på både en och två och tre gånger. Supersnygg skapelse!
2017-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf