Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappakärlek

Du kom med hemlagad saft
gjord av nyplockade hallon och rabarber
men vi hade en kemisk blandning
av citronsyra och sötningsmedel
som barnen tyckte var godare

Hur gör man med gåvor
som ingen vill ha
Hur gör man med kärlek
som skapar likgiltighet

Nu skördar jag hallon och rabarber
Kokar saft och sylt
Häller på flaskor och burkar
och ställer in i kylen

Hur tog jag emot den kärlek
som du kunde ge
Vill du dricka sommar
i kyla och mörker




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-04 09:21



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Snyggt med kopplingen mellan riktig saft och kemikaliesockerblandningen, och kärleken som ges/tas emot eller förvägras.
2017-06-05

  Kjell Åhsberg
Det är inte alltid lätt att vara till lags. Det viktiga är att man försöker efter bästa förmåga. Tids nog lönar det sig.
2017-06-04

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för det andra stycket!
2017-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP