Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
C M Bellman 1740-1795


NATIONALSKALDEN

Anständighet är inte i främsta rummet
för att en skald,horkarl och suput ska
benämnas "nationalskald" varvid Carl
Michael Bellman intar en sk hedervärd
plats för den svenska viskonstens insats
av det omoraliskt degenererade,
ja ! det ska till en horbock och alkoholist
till att beskriva horor,superier,bakfyllor
och allt som därtill tenderar till lättjefullt
och lösaktigt leverne,
vilket ju ger vissa underlag för Svenska
moralen även i modern tid,
där riksdagsmän åka på representations-
möten utomlands,
att supa och knulla horor på bekostnad
av skattebetalarna.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-06 14:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP