Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen Reträtt !


Fortsätter vägen fram


Jag kan inte tro --
- den å den är död!
Ger mig ingen ro,
att de mist sin glöd!

Måste va´ nått lurt
med deras Reträtt!
Ack, det är så surt --
jag ej mer dem sett!

Sitter vid härden
å tankarna går
till Väldet Världen,
som fanns, ock, igår.

Ej acceptera
Dödens Rov, jag kan!
Borde levt mera, --
min älskade man !

Kan INTE förstå
varför jag finns här,
då det, ju, ändå --
mot Undergång bär ?

Får trösta mig med
att där finns ljuva
stunder av fin Fred;-
Som en guldgruva !!

Så länge jag finns,
skall jag samla på
sånnt, som jag minns,
när Tiden är grå !

Säker på att jag
inte vill mista
livet ! Ingen dag
skall bli den sista !!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 334 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-09 14:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, visst får man trösta sig med de ljuva stunder som ändå finns och kanske inte tänka så mycket på slutet...
2017-06-10

    ej medlem längre
kan bara hålla med p-e h.
2017-06-10

  P-E-H
Ja, det kan vara svårt att bli lämnad av dem som går vidare..

Minnena är viktiga att slå vakt om.

Bra diktat!
2017-06-09

    ej medlem längre
Saknaden är stor när de vi älskat försvinner, det blir aldrig detsamma sedan! Lite sorgsna tankar över tillvaron men fint att ta vara på de fina minnen som ändå finns!
2017-06-09

  Marita Ohlquist VIP
Vi saknar de som är döda, skönt då att minnena lever kvar.
En minnesbank är en guldgruva.
2017-06-09

  ULJO
Lev till allting slocknar och gör det med värdighet Marianne. Idag är idag i morgon kan det vara för sent.
2017-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf