Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu vet man ju att se bakåt och i dess samlade papper hitta att även andra tiders individer nog samlats och spelat sina instrument, utöver väl som nästan slitit ihjäl sig för en krona, mera förr i tiden då allt var bättre säkert.


Något litet av naturliga själ




Det bästa tycker Siv
som gärna tar en jättes kliv
är det här med ljuset
i lönndoms mörker flockas buset

om våren börjar i där mars månad
och april sjunger om trånad
solen skiner alltmer varm
till väl vinterns kalla harm

regnets stril kallar så i maj
som till fägnad bjuder in junis partaj
människor flockas kring en stång
dansar och plägar sig med sång




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 271 gånger
Publicerad 2017-06-13 08:07



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ja, ljuset kan man åtminstone lita på, åtminstone på jordens färd runt sin stjärna, sen kan det ändå bli mörkt - och för en del sinnen mörkare ju ljusare det är.
Ja, tänk om en årstid kunde harmas, ha känslor, det är nog bäst för oss människor att de inte har det, känslor. Men både vädret och själva tiden kunde ju gärna berätta hur vi människor ska bete oss. Eller det gör de väl redan, med de medel de har.
2017-06-13

  Gunwale VIP
Ingressen: Hur hänger de samlade papperen ihop med instrument? Jo med ett gem, kanske, och det heter väl just "trombone" på franska. Och betydelsen av ordet "säkert" är ju osäker. (Kanske ett sånt ord inte ens du kan förklara, eftersom det är svårt att dela upp) Det kan ju betyda både garanterat, tryggt och "antagligen" (dvs inte alls säkert...)
Franskan har sin motsvarande konstighet med sitt "sans doute" (utan tvivel betyder det inte utan nog)
2017-06-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP