Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stoppa ej mig !


Stå i Världen fri !


De som döljer Väsentligheter för mig,
vill förhindra att jag har nått Sex, - så säg!

Äter gott, å får skön sömn, då det nattas.
Men, tycker, dock, att det är nått som fattas!

Det händer en massa i vår lilla by.
En gång, var här stora skogar å svart dy.

Ur Södern kom det rövarband med Elden
å traditioner från Urminnes Välden.-

Mången Konception blev då hetsigt given; -
trotjänare i heta underliven ! ~~~~~~~

Påväg emot Stockholm, fick jag mig en son.
Han var lik mig å fadern, med, i nånn mån.

Vi var med å byggde landet, pö om pö !
Man ville leva innan man skulle - dö!

Har säkert varit med om väldigt mycket,
som sjunkit in i Glömskan, - det förtrycket.

Fick jag nåra döttrar, - ja, det undrar jag.
Svaga minnen säger att så, nog, det va´!

Jag vill sköta mig, själv, - stå i Världen fri !
Å, helst, icke utsatt för Övervåld bli!! :(

Låt min frukt utvecklas å mogna i fred.
Vill nå Fullbordan, - å inte bliva sned !

Det ska gå bra, - ni får leva länge till!
Men, stoppa ej mig - å göra det jag vill !!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 321 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-06-13 03:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Väldigt bra vännen
2017-06-19

  ResenärGenomLivet VIP
Det finns alldeles för mycket översittarfasoner här i världen...fram för friheten...bra skrivet...
2017-06-16

  Salvation Pepper
Håller med Senta.
2017-06-14

  Blomma-Stjärna VIP
vi skriver själv vårt liv - poetar vårt leverne - berättar vår känsla för mening - regisserar och spelar huvudrollen
- låt ingen hindra oss och om någon ändå stoppar oss så finner vi på en utväg som ger mer drama till berättelsen!
2017-06-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Att bestämma över sig själv, är bland det viktigaste i livet.
2017-06-13

  ULJO
Alla bör ha frijheten att själv bestämma över sina liv. Du ger en fin poetisk bild av det faktumet här. Gillar den
2017-06-13

    ej medlem längre
Frihetskänslan och styrkan leder dig!
2017-06-13

  Marita Ohlquist VIP
Bäst när man kan vara sitt egens livs regissör!
2017-06-13

    ej medlem längre
Frihet att själv bestämma över sitt liv är bland det mest värdefulla vi har!
2017-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf