Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiskelycka


Asfalten rynkar bekymrat på ögonbrynen:
Har du inte varit här tidigare?
Hettan slår pannan i trottoaren
och splittras i tusentals glittrande bitar. 

Kinesen petar i soptunnan med en pinne
och får napp: en burk är en krona.
Pantmaskinen sväljer innan den hostar
ur sig kvittot på morgonens fisketur. 

Jag vill fråga vad han heter
men hans ögon säger ”Nej”
och kanske kanske kanske
är det hans namn, vem vet? 

Ju mer jag går runt som karusell
desto fler ser jag: Halmstad är en armada av fiskare.
Somliga har till och med cykel med korg
som de seglar fram på till avgrunden 

där den vita valen lyser med sin frånvaro.
Några lägger fångsten i plastpåsar,
andra i pappkassar och vissa seglar tomhänta.
Prick 10:00 slinker kapten Ahab in på Systemet.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 256 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-06-13 08:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson