Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gjorde en resa...

Jag gjorde en resa
norrut reste jag
i över åtta timmar

Där vid ett litet sund
en bit av Mälaren
där fann vi en liten badbrygga

Små stunder av livsglädje
små stunder av frid

Jag hoppar i naken
kommer snart upp
sveper badlakanet om mig
---då kommer han
i långa badbyxor
På väg att själv hoppa i
Han ler lite
säger: Det ska bli skönt!

Frid. Livskänsla.
Vid en bit av Mälaren
I Uppland
Det landskap där jag tog mina första steg.
Barndomens landskap.

Men, jag är densamma
Flickan som vill utmana sig själv
Hon som älskade att dyka och simma
att åka skidor nedför gravhögen
i Gamla Uppsala.
Hon som åkte skridskor
som åkte på det stora runda, röda tefatet av plåt.


Det var 60-talets långa kalla vintrar i Uppland
Det kunde vara 28 minus, minns jag.

Efter nio år fick jag flytta...
till Skåne.

Där var inga vintrar!
Mest regn och dimma
Lite blötsnö
Där blev nästan ingen skidåkning alls!

Så kan det bli.

Men, jag fick nu njuta sjövattnet
Nu när jag nästan är 60 år...
Fick återse en bit av Uppland

Några skälvande försommardagar
junis ljusa grönska
gamla breda ekar
där på denna ö i Mälaren.

Den svenska sommaren är så frisk!
Helt magisk.

Bohemen






Prosa av bohemen VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-13 22:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trevligt reseminne!
2017-06-14
  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP