Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sitter på en gunga






Att leva är som att sitta på en gunga

det går upp
och
det går ner

glädje och hopp
sorg och förtvivlan

har varit nära att ramla av
men återfick balansen

har inte förlorat förmågan att gunga
- eller mig själv







Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2017-06-16 14:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2017-06-19

  ULJO
Livet på en gunga. Helt makalöst bra
2017-06-19

  StinaJ VIP
Diktarjaget står med båda fötterna på jorden. Bergfast och orubblig och full av livslust.
2017-06-19

  överlevaren VIP
Bejakande ord med taktkänsla!
2017-06-18

  Janina Kaminska
Visdomsord. Fint skrivet.
2017-06-18

  Nils-Robert
Vacker liknelse i poesi
2017-06-17

  Eva Helene VIP
Ja, så sant! Fint beskrivet.
2017-06-17

  veligaE
Väldigt bra och sann!
2017-06-17

    ej medlem längre
Fin avslutning på en mycket bra dikt!
2017-06-16

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, så är det med livet...bra skrivet...
2017-06-16

    ej medlem längre
Härlig och upplyftande visdom. Gillar att du använder just gungan.
2017-06-16

  Rise Little One
Du har stenkoll på livets strategi vännen.
2017-06-16

  Salvation Pepper
Tro på livet, och aldrig ge upp!
2017-06-16

  Blått Norrsken VIP
Fint och uppfriskande. Aldrig ge upp !!!
2017-06-16

    Peter Söderqvist
Ännu en fin analogi.
Positiv text, gungan i sig ger en glad bild.
2017-06-16

  Maria Sundelin VIP
Tror vi alla har en beskrivning för hur det känns för just oss att leva
Kramar
2017-06-16

  M.Eta
När livet kommer i gungning gäller det att hålla i sig. Tänkvärd och bra text.
2017-06-16

    Elisabeth Nilsson VIP
En superbra liknelse!
2017-06-16

    Dan Myrbeck
Mycket bra jämförelse!
2017-06-16

    ej medlem längre
Du målar klokhet med dina ord.
2017-06-16

  Anya VIP
Tänker att man får vara glad att man kan gunga...fast det är lite för högt ibland....eller för lågt... Hur man nu vill tolka det. Fin symbolism.
2017-06-16

  Niliboy
Ställer mig positiv till Sentas. Kommentar. Fin dikt! Birger
2017-06-16

    ej medlem längre
Ja det är livets gång, ingen slipper undan mörka dagar! Gott om man kan fortsätta gunga då och inte blir liggande, slagen...
2017-06-16

  Öknens Ros VIP
fin liknelse, och gunga kan du än! :)
2017-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP