Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

César Vallejo som barnmorska


Det finns två hakar med allt.
Och mängden spackel
som behövs för att släta över
krackeleringen är oändlig. 

Bilderna simmar i bokens mage
framför den skeva ryggraden.
Jag bläddrar i dessa värkande böcker.
Snittade sidor där nyfödda ord  
ser ljus för första gången,
blodiga och skrikande.
Deras andedräkt är kärv.
De mer vildögda söker
efter bröstet, mjölkar tillvaron
med trycksvärtans händer.
Något litet kan ringas in
och allt annat märks
då det hamnar utanför cirkeln.

Pannans tyngd,
tankens värkar,
alltid två hakar.

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 377 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-06-22 10:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson