Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÄR POLISANMÄLNINGAR LÄGGS NER

Det är ju ganska uppenbart varför så många polisanmälningar läggs ner utan utredning,då polisen själv kan misstänkas finna ett intresse i att det inte utreds.

Det åvilar således brottsoffret själv utreda och gå högre upp i rättssystemet för att ställa de ansvariga till svars,i annat fall betraktas även brottsoffret som medskyldig till brottets verkan.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-26 18:42



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Har tidigare hjälpt utsatta på sajten med upplysningar om vart de skall vända sig när polisen visar sig inkompitent .

Det finns nämligen en instans som är högre i rättsapparaten än polismyndigheten och det är " Säkerhets och integritetsskyddsnämnden" och Europadomstolen känner du redan till.
2017-06-26

    ej medlem längre
Jag uppfattar ditt svar som att du anser att du har rent mjöl i påsen, eftersom du långt ifrån tiger. Utifrån vilken måttstock av renhet du resonerar har jag ingen aning.

Det är för mig uppenbart att du inte är insatt i rutiner i polisorganisationen. Därmed inte sagt att dessa rutiner kan behöva effektiviseras och förändas.

Att ifrågasätta och lyfta felaktigheter och direkta orättvisor är av godo. Respekt erhåller man då förslag till förbättring medföljer!
2017-06-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Då kanske du som ställföreträdande sakkunnig skulle börja utreda högarna av outredda brott då ? Har man själv rent mjöl i påsen har man rätten ifrågasätta nuvarande hantering av brottmål som mest liknar moment 22,i annat fall bör man nog tiga.
2017-06-26

    ej medlem längre
Måhända enskilda offentligt anställda av mänskliga skäl åsidosätter objektiviteten( Om du levt en stund och reflekterat över din omvärld borde du ha samlat viss kunskap om människans väsen, icke perfekt!) . Men ditt resonemang utifrån den världsbild jag har och det liv jag hittills har levt och med viss erfarenhet av det du skriver om, känns vare sig vis, grundad på erfarenhet och självrannsakan eller väl underbyggd på något sätt!


2017-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP