Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kärleksfågel vid åsens krön



Ödet höjer sitt rop
du är granit

Mörkret,
tidlöshetens anslag
i Jordens fäste

Alltid blottad ut i evigheten,
frusen till sten i vingbreddens ådra,
cikadan i sitt skrik som floden
som inte kan tala

Vem minns gläntorna i lärkorna
när ängsmarken log

Vem lämnade skeppets våg
och bröts i seglens vind

Vi talar i sten som hällt
ljuset in i ett berg

En kärleksfågel
vid åsens krön




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ubuntu
Läst 468 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-29 23:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vad jag gillar det här! Mystiken, det besjälade!
2017-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Ubuntu