Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegeln


Spegeln är själens sanning

Den spottar på dig när du är trött

Ler när du glad

Gråter när du är ledsen

Hånar dig när du är oaktsam

Räknar dina rynkor i naket tillstånd

utan nummer, utan visare

Framhäver dina kanter

med en framfusig näsa

som alltid sticker fram

Spegeln är dina kristaller

som fångar verkligheten i ett miniformat

En inbillning för hjärnan

med olika glasögon

som förvandlar årens siluetter

med lite rouge och fönat hår

En skrämmande gestalt

ibland liten, ibland stor

som tittar rak på dig

utan att vara falsk







Fri vers av Minona
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-30 00:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minona
Minona