Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

BODA SOPSTATION I NÄSSJÖ GULDKANTADE SOPCONTAINER


Vi kom dit med ett fullastat släp på 11 kubikmeter. Det var mycket av det mesta. Så fort vi hade tagit ner släpluckan började en invandare att provocera oss. Det ena och det andra var inte bra,hade kommenterar till nästan allt. Vi var ju där för att bli av med allt möjligt. Vi gjorde vårt bästa att sortera. Vi sprang hit och dit och försökte sköta oss själva. Men tyvärr gick det inte. Plasten som vi hade med oss skulle debiteras med 300 kronor. Vi frågade varför,han hade inget svar utan han anförde att så var fallet. Men vi protesterade och han hämtade en chef och han sa till mannen. Detta är plast som de får slänga och det kostat inget. Utan den plast bönderna har den får de betala.

Då tänkte man att nu är det väl över men se det var det inte. Utan han stod en meter från släpet kollade var enda pryl som vi kastade. Han sa det var mycket trä på bruten svenska. Manen som stod bredvid oss fyllde nästan en container med byggnadsmaterial. Inget ljud om detta. Man blev väldigt provocerad när en människa står så nära med ögonen på skaft. Jag frågade varför står du här. Svaret blev jag står vad jag vill på bruten svenska. Jag tänkte ta ett foto och gå upp till kommunen och fråga vad det här var frågan om. Då blev han helt hysterisk,det kom en chef till och sa att jag inte få ta foto. Han skulle sonika ta min mobil om jag hade hans foto i den. Men jag hade inget foto jag fick ingen tid till det. Inom detta område får vi inte ta några foton. Lite tjafs om det. Fortfarande ingen ursäkt att han gjorde fel med plasten.

Han stod fortfarande kvar tills han gick och hämtade förmodligen den store chefen. Med händerna i sidan sa han. Hur uppför ni er? Vadå svarade jag. Jag hade sagt några ord som jag inte fick säga till denna man. Jag sa vilka ord är det? Det vet du bäst själv svarade han. Då sa jag anklaga inte mig för detta jag har inte sagt något. Sedan kritiserade jag hans uppförande och min kritik följdes hela tiden. Det är din åsikt. Det klart att det är min åsikt.Jag tyckte det var patestiskt att behandla den man som en femåring. Man blir ju stött när människor anklagar en för något man inte ha sagt. Jag tycker att allmänheten borde få veta detta hur ni uppför er här på Boda. Då blev mannen helt om sig och sa: Jag vill inte hamna på Facebook. Man undrar faktiskt varför han var så rädd för det.

Summa sumarum:
Sopor är sopor även i en guldkantad sopstation. Det var precis som om deras mark var deras vardagsrum. Varför ska man få utskällning för man kommer med mycket att slänga. Man har ju ingen anledning att vara otrevlig och anklaga människor. Chefen ville ju att vi skkule anlita en annan sopstation,men tyvärr visste han inte att det får man inte. När vi åkte hade vi fortfarande inte fått någon ursäkt av denna man som hade fel. Jag tycker man måste lära sig lite hyfs även om man är på en sopstation.
Fotot representerar hur Boda anställda vill ha det.

Bo Grapenskog
"Längtan" Roo
Skullaryd
0703858314
Övriga genrer (Brandfackla) av Knoparemoj
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-01 00:52Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj