Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kosmiskt köksbord


Tallrikarna glittrar på bordet.
Det är ett litet planetsystem 

med spaghettigryta som nav.
Dess sol av vetemjöl ångar. 

Bästa pasta i stada, säger papa Fricadelli
och bambino Fricadelli tindrar i kör 

tills adolscente Fricadelli höjer träsvärdet
och ingenting blir detsamma igen. 

Mama Fricadelli rättar till kjolen:
hela Vintergatan rör sig. Sedan borta, 

borta som fjärilens hastiga kyss
på sommarens långsinta panna.

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 408 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-07-01 08:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson