Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom murarna

 

Det finns en del rymliga hjärtan
på låsta riksanstalter
sönderskjutna som såll av samhället
som slår taktfast i höga tak
Civilkurage som ingen cell kuvar

Det finns en del rymliga samveten
malplacerade bakom murarna
bland dem som stämplar in och ut
som slår tukt i otid
Fega som vill förekomma

Det finns ett sken som kan bedra
frihet ingen kan ta
låsningar ingen förmår öppna
när samhället består av sådana
som ställer sig utanför
Eller ännu värre - I vägen




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 534 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-07-02 20:09



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
du skulle upp scenen och läsa... inget öga torrt och inget öga utan öra.
2017-07-05

  Salvation Pepper
Träffas också av orden: "sönderskjutna som såll av samhället"

Håller med Senta.
2017-07-05

  i af apa
visst finns det sken som kan bedra. faktiskt de flesta sken bedrager...
2017-07-03

    ej medlem längre
En text som förmedlar sårbarhet och mycket smärta. "sönderskjutna som såll av samhället". Berörs djupt av dessa sanningar. Sista raderna mycket bra!
2017-07-03

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text som sätter fart på tankeverksamheten.
2017-07-02

  Blomma-Stjärna VIP
tänkvärt och fint poetat
- civilkurage som ingen cell kuvar
frihet ingen kan ta
låsningar ingen förmår öppna
sken som kan bedra...
2017-07-02

    ej medlem längre
Så är det nog...
2017-07-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP