Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitulerar inför kapitalet

 

Som måsarna på mossbelupna muren
Där på anstalten sista turen
Skrattar klädda i grått vingmått
Åt sorger de långt ifrån förstått

Allt rätt vänds på något sätt
Tvätta bort en stämpel är inte lätt

Tröttnar på byråkratin
Deras specialiserade snack på latin

Sinnen flyr fält
Sjuka minnen
Minst sagt svårsmält

Ta hissen till himlen med något som liknar heroin
Sudda bort förövarens flin

Kapitulerar inför kapitalet
Tar tillfällig semester på hospitalet

Som måsarna på mossbelupna muren
Där på anstalten sista turen
Skrattar klädda i grått vingmått
Åt sorger de långt ifrån förstått

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 510 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-07-02 20:09



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Skrattar klädda i grått vingmått
Åt sorger de långt ifrån förstått

Väl uttryckt! men aj aj vad mycket som är obegriplig smärta i fångvärldens värld. kan jag tro.
2017-07-05

  i af apa
som eko av 1700- talets utmärkta poeter, ja kamp o lidandet består...
2017-07-03

    ej medlem längre
Rubriken säger allt! Den lilla människan är maktlös mot överheten!
2017-07-03

  Blomma-Stjärna VIP
vacker, fin rimmad
både politiskt medveten och ömsint dikt
- med ett innehåll jag både kan le åt och känna mig sorgsen av!

2017-07-02

  Marianne Räf
Låter bra ! Skulle, kanske, behöva en
tur in på hospitalet, själv.. God mat, där
jag varit, väljer alltid vegetarisk meny,
den är bäst ! Krrraaaaam !!
2017-07-02

    Sefarge VIP
Det utsökta rimmandet
Binder dansant ihop
Detta mästerliga"stycke"
Så som bara K-K kan
Skalda till det!
:)

2017-07-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP