Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självmord


Bomull i min hals

Drömlikt skurna;
små blanka streck i silver
och lockande skallrar de likt smycken,
tills golvet fylls och täcks
av blod.
Röda mattor
baddar mina fötter
så varmt och så blött
när lungorna slutar andas
i välbehag
och börjar krypa ilsket runt
i mitt huvud
och över mitt bröst.

Bomull i min hals
och järn på mina läppar,
knivar när jag andas
och bränner i min fot.

Drömmarna skriker
och skakar
och vrider sig i plågor;
förflyttar sig från frihet
till smog bakom mina syner,
när vartenda andetag
blir ett eget liv värt att leva
med en egen dröm
där smärtan är slut.

Där de kan andas utan knivar mot halsen
igen.




Fri vers av Sara-Magdalena Kostenniemi
Läst 380 gånger
Publicerad 2006-05-25 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara-Magdalena Kostenniemi
Sara-Magdalena Kostenniemi

Senast publicerade
9.
8.
7.
6.
4.
3.
2.
1.
* Se alla