Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Startskott

Ge ditt barn ett försprång, välj omsorgsfullt hennes väg
En plats i klassens topp tre kan vi närapå garantera
Bokstäver och ord blir till meningar med våra produkter
Ett lyckligt liv med ett välbetalt jobb blir resultatet av summan av det hela

Det blir någon som fallerar och kommer som nummer sist
Och vad händer med henne som är nummer fyra eller sju
Är domen ett liv i misär och vedermödor en masse
eller finns det en chans till upprättelse och bättring?

Min flicka hamnade högst och klarade alla proven
Strålande resultat, hela släkten hurrar
Det är något med magen och något med huvudet
Det vill inte gå över men tabletterna hjälper

Nu står vi här och alla har förlorat
Försprånget vi köpte blev dyrt och tungt
Depressioner och utmattningssyndrom
är kapplöpningens slutgiltiga medalj

Och alla får var sin




Fri vers av Pål Christensson
Läst 254 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-05 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pål Christensson
Pål Christensson