Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så gott en kan

Gräset växer, gör så gott det kan
Klipps ned, men det är bara så det är
Lite vatten, och så är man på gång igen
Och värme. Näring.
Strävar uppåt.
Eller strävar. Växer helt enkelt.
Det är det som händer, liksom automatiskt
Gräs växer uppåt, mossa åt sidorna
Det är olika.

Du och jag är olika, växer inte lika
Strävar du, eller bara gör
det som händer, liksom automatiskt
Men växer gör vi så gott vi kan
Klipps ned, kommer igen
Lite värme och näring, så fylls vi av liv
Man kan leva då

Hur jag lever beror på
värme och näring, men annat också
Vad väljer gräset? Inte färg eller växtriktning
Vilka möjligheter finns för oss
att leva, lära, växa
Eller inte
Vi är olika du och jag, men vi gör så gott vi kan




Fri vers (Fri form) av Pål Christensson
Läst 376 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-11 23:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pål Christensson
Pål Christensson