Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En släkting till mig, som jobbade eller i alla fall var anställd, för att jobba. Fick den frågan av en arbetskamrat näst intill var gång det närmade sig fika och lunch. Bara att den personen varit död kanske något decennium nu.


'Jag har tänkt på en sak'




Den här tankens föreställning,
känslan av,
att som vara i sitt esse.

Eller mer än någonsin energisk
och säkert uppfylld
av något som kan närmast liknas
vid viss kreativitet.

Är det som att plötsligt svepas med
av en upplevelse till äventyr
som väl likt förälskelse
eller kanske åtrå?

Oavsett vad denna som plötsliga övertygelse,
frälsning eller påkomna känsla
plötsligt, består i.

Så visst är den väl som en vind,
som en storm,
virvlar den plötsligt upp,
drar en nästan ofrivilligt med sig.

Obeveklig som en sorts levande,
lekande katastrof.

'Olycka i väntan på att hända',
som den första som yttrade,
kände eller bara skrev de orden först,
troligen upplevde saken, händelsen, skeendet.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 322 gånger
Publicerad 2017-09-04 18:53



Bookmark and Share


  ULJO
Som han sa som plötsligt fick ett infall till att göra något. "Jag sätter mig ner och väntar till det går över"
2017-09-05
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP