Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Djävulen i kroppen

Gud drömmer om att få ha
Djävulen i kroppen.
Han vill dansa på vår jord
likt en snuskig synd
på sitt blanka samvete.

Smygandes som en genomskinlig skugga,
han tränger igenom oss alla
och slickar oss rena inifrån och ut.
Han är grå, nästan försvunnen;
inte längre en bländande vit gestalt
i våra ögon.

Grå,
men hans makt sliter ut våra känslor.
Han får oss att rysa när han passerar.
Vi ryser när Gud passerar.
Inte som något väsen,
men en utsliten gammal hora.
Djävulens verk i våra ögon.

Han önskar att hans kropp var kött;
det blod han sägs ha skapat,
så att han utan sin makt kan bevisa
att han kan styra våra liv
rakt in i sin famn.
Vi är besatta utav Guds makt
och Gud är som besatt
utav Djävulen.




Fri vers av Sara-Magdalena Kostenniemi
Läst 352 gånger
Publicerad 2006-05-26 00:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara-Magdalena Kostenniemi
Sara-Magdalena Kostenniemi

Senast publicerade
9.
8.
7.
6.
4.
3.
2.
1.
* Se alla