Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
natur


Förvandlingar

Korpar
som rör sig
och försvinner i sin sång
och sina krafter
om ljus
och ljud
och kärlek;
sakta trevande inåt
mot den skugga
som tidigare förbarmat sig
över de mörka fåglarna
och deras läten

Deras sång blir styrka
och styrka blir frihet
Igår, idag och imorgon
där en tystnad söker sig ivrigt
genom väl valda ord
eller glömda lögner
och där nattens mörker
blir till glädje
och glädje till gryning
i en skugga av förakt
eller beundran

De breder ut sina vingar
i förväntan
och när väntan blir förnimmelse
som blir till glädje,
blir sorg,
förändras tiden i ett ögonkast
och såras djupt i striden
mellan lögnen och rättfärdigandet
i den dag
som blir år,
som blir sommar

I nattens morgon
som egentligen är friheten.






Fri vers av Sara-Magdalena Kostenniemi
Läst 316 gånger
Publicerad 2006-05-26 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara-Magdalena Kostenniemi
Sara-Magdalena Kostenniemi

Senast publicerade
9.
8.
7.
6.
4.
3.
2.
1.
* Se alla