Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friktion, för framtiden

______________________________________________________________

Så tunga läppar kan kännas när man inte sagt allt man vill.
Men så stark man blir efter en livskick, så tätt efter att man varit svag.
Och motståndet är lika med friktionen mellan idén och handlingen.
Att möta hinder stärker den som redan är stark.
Fast bara om man tidigare lärt sig att svaghet inte går för sig.
Kom ihåg att fragilitet inte innebär att man är vek.
Så om man vill vara stark så får man se till att först bli golvad.
Bli slagen till marken med samhällsstrukturens gigantiska piska.
Och efter att blodet ifrån såren koagulerat så är det dags för ljuset.
Man får öppna ena ögat.
Det öga vars blick nuddar det fönster som du öppnat.
Så ser man alltid livet. Om man så måste titta väldigt noggrant.
Sedan när man inser sin styrka, sitt sätt att alltid klara sig...
Vad man då kan göra för att förbättras är att sätta höga krav.
Det är då man har genuint komplicerade drömmar om framtiden.
Och utmaningen skapar friktion.
Plötsligt kan man sära över- och underläpp för att kunna prata.
För att kunna uttrycka de ord som man tidigare inte orkat göra.

______________________________________________________________




Fri vers av Xenomorphica
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-13 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Xenomorphica
Xenomorphica