Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fridyker

nej, hon publikfriar inte
vårdar inte sitt eget varumärke
trots allt hon vet

förbränningsmotorn inuti
drivs av något helt annat

hon är oförutsägbar som ett sommaråskväder

måste slå i botten
djupare för var gång


håller andan


mil efter mil
på autobahn
instängd i
ett inbillat liv


kilometer efter kilometer
på öde strand
sugande dyningar


meter efter meter
under radarn
under ytan


lungorna
sprängfyllda

av kvävda
önskningar


barfota
intrasslad i
osynliga trådar
av brännmanet

i vattenspegeln

flyter
hennes
skuggjag

på ytan

i huvudkontoret
blixtrar det
oavbrutet

stångas blodigt

i outgrundlig rytm

dyningarna

rullar in
mot stranden
förförande
strömmar

välver sig tungt

över henne
in i henne

kippar efter luft

i nyfikenheten

på nästa
våg

slickar
hon saltet från
läpparna

känner pulsen

© Maria Marängsviss, 19 juli 2017




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 717 gånger och applåderad av 30 personer
Utvald text
Publicerad 2017-07-31 16:24



Bookmark and Share


  Briza media
tjusigt! Att läsa många gånger, inspirerande!
2020-06-03

  KattenKin VIP
Jag gillar henne, hon brukar dra förbi här, men "hon är oförutsägbar som ett sommaråskväder", så hon är nog på flera ställen samtidigt.

Gillar ditt fridykande skrivsätt!

2018-03-07

  Flying Anna VIP
Vad bra du skriver! Med flyt humor och insikt. Nu har du fått en följare till..
2018-01-22

    ej medlem längre
riktigt bra men
en stark människa knäcks inte
ljuger sig inte fram
bland näckrosornas
blir starkare¨
trots begränsningarna

2017-09-04

  Judas Ekholm VIP
Hur i helvete har jag missat den här? Skyller på ECT:n... helt fantastisk text, med ett sjujävla drag i både komposition och ordval. Kan ju inte annat än att fälla en glädjetår över följande formulering:

"lungorna
sprängfyllda

av kvävda
önskningar"

Så snyggt beskrivet, och igenkänningsfaktorn bara dunkar i pallet. Så jävla välförtjänt utmärkelse!
2017-08-30

    ej medlem längre
En stark text som biter sig fast, känns naken och mycket ärlig.
2017-08-02

    © Birgitta Wäppling VIP
Starka beskrivningar av hur något mer blir till utöver det vanliga.

Den här dikten kan man läsa flera gånger; den ger något nytt för varje gång.
2017-08-02

  Anya VIP
Stark text om en stark människa...tänker jag när jag läser. Att leva är en konst men diktarjaget fixar det. Gillar särskilt:
"i vattenspegeln

flyter
hennes
skuggjag"

Det där skuggjaget känner jag igen.
2017-07-31

  Svart svan
Outgrundliga rytmer är alltid fascinerande... bra skrivet!
2017-07-31

    ej medlem längre
Jag har läst den flera gånger. Mycket starka beskrivningar och tankeväckande.
2017-07-31

    ej medlem längre
Din text är som rytmiska pulsslag, störtdyker rakt ner under ytan, kommer upp lite lite längre bort kippande efter luft. De mörka stråken och intensiteten är så tilltalande!
2017-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP