Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det blir bättre !


Självbevarelsedrift


Vill reglera mitt Öde.
Inte gänga den döde !

Saknar ej vila i grav.
Hellre, ska jag ge mig av!

Fortsätta Livet å gå
upp mot en högre nivå.

Besvärja onda motiv,
då nånn vill korta mitt liv!

Häva förbannelser, som
jag först inte visste om.

Överleva till nått bra, - -
- bättre, än det förut va´!

Den är - nästan - som ett gift, -
min Självbevarelsedrift !

Den pushar, som bara den..
Fast, jag ser den som en vän.

Den väcker till liv, sedan -
jag sjunkit i grå ledan.

Trötthet är inget för mig !
Ska va´ Uppåt, -- Neråt - ej !!

Å, faller jag av nått gupp,
så reser jag mig, strax, upp !

Det är en stor Tur att jag finns.
Nu, fattas, blott, en fin prins !

Men, Tiden på min sida --
är ! Kan Nånn det bestrida ?!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 446 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-19 17:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Självbevarelsedriften är nog den starkaste driften vi har, och tillsammans med din aldrig-ge-upp-attityd kommer du långt!
Bra skrivet!
2017-07-19

  objekt3
Survival of the språkbegåvade
2017-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf