Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bortskämda, här!


Kallt år


Tänker på Våren,
som fryste i
mitt Sinne.

2017 är ett
7-tusan till
kyligt år !

Galenskaperna
viftar med
trollstaven.

Ack, - så många
har inte nått
dagligt levebröd!

En obegripligt
stor mängd
mänskor har dött!

I mindre lyckligt
lottade länder
hetsar Katastrofer.

Här, har vi Kylan, -
- men den är bättre,
än afrikansk hetta !

Här, är vi mkt
bortskämda, - vad
gäller Välstånd !

Fast, allt är relativt!
Jag är fattigpensionär
i rika Västerland.

Undrar, ifall
kommande år
blir lite varmare ?






Fri vers av Marianne Räf
Läst 358 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-07-25 15:01



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Kylan känns även människor emellan...vi får hoppas att kärlekens värme kan göra underverk...
2017-07-26

    ej medlem längre
Kylan är bättre än hetta, det tycker jag också, här var det 30 plus en dag, inte alls behagligt!
"Galenskaperna viftar med trollstaven", det har du sannerligen rätt i!
2017-07-25

  Blomma-Stjärna VIP
Bra där!
2017-07-25

  Salvation Pepper
Ja, okej, kanske inte direkt "älskar" svalkan ...?
2017-07-25

  Salvation Pepper
Jo, det varierar. Det var några år sen det var en riktigt varm och lång sommar.

Många, som du, älskar svalkan.

2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf