Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Riket

Det finns en plats
ett land, ett rike.

Där gror allt gott
utan fel, utan like.

En kronlös stad
med juveler många,
byggd av det som sker,
det som kommer,
samt det gångna.

Här finns du och jag
här kallas det vi,
en önskans livsteater
med gudsutförd regi.

Men akten som vi spelat
kommer snart få se sitt slut,
för trots jag aldrig velat,
enligt lag jag måste ut.

Ut i det kalla,
trots jag kläder saknar.
Naken i mörkret,
för att jag lever,
för att jag vaknar.




Fri vers av Acta est
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-25 19:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
återfödelse :)

2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Acta est
Acta est