Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

konsten att kunna se

Jag träffade en man igår
med en käpp i sin högra hand
tog han sig långsamt fram
och tittade sig omkring

Jag trodde, att han letade efter något
Han kom närmre.
Vad tittar du efter?
Min nyfikna blick mötte hans.

Han sa: jag tittar inte, jag ser.
För du förstår,
att titta och se är inte samma sak.

Att se är att betrakta
det skapar mening åt det din blick omfamnar
Att se är att känna
det låter din själ komma nära en annan
Att se är att lyssna
det lär dig uppskatta färgernas melodier

För du förstår,
när du sluter dina ögonlock
och ögat inte är blottat för dagens ljus
Då kan du inte längre titta.

Men tillåter du dig själv
att vara närvarande
Låta själen svepas med
i sinnenas fria dans
här och nu

Då min vän,
Då kan du se.




Fri vers (Prosapoesi) av makena
Läst 232 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-07-26 08:40



Bookmark and Share


  Svart svan
En mycket givande text...

Jag tittar på en massa svarta bokstavskrumelurer,
och ser förståelsen för meningsskapandets figurer

Betraktandets magi skiner förvisso igenom emellan raderna i texten...
2017-08-04
  > Nästa text
< Föregående

makena
makena