Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vita Levis

Dina händer
Pressade mellan dina vita Levis
Fingrarna sammanflätande med sig själva som ett låsverk
Trevliga svar och välmenta frågor blir som ovidkommande;
Spelade
Inte bara enligt psykoanalytiska bloggposter
Nej det ger fysiska känningar

Min hand som ligger övergiven mellan två ölglas
På marmorn mellan oss
Ber dig att
Räkna strecken i dess handflata
Stanna mitt hjärta
Med en avsiktligt,
Oavsiktligt beröring
Av dess fingrar

Fastän du är där
Är du inte där
Går inte att röra vid
Undviker att röras
Jag är på andra sidan dörren

Så dog sagorna om våra händer
De skrev aldrig våra namn i kondens
Ditt hår mellan mina fingrar
En gång;
Aldrig igen

Fingrar i blått
Fingrar i grönt
I grått
Djuphavsfiskar du aldrig fått

Ett piano
Händer som
Spelar för någon annan

Ett nyplanterat bananträd
Jorden under naglarna

Popcornsalt
Aldrig utsmetat mot din rygg

Allt dog där
Mellan sömmarna
På dina jeans




Fri vers (Fri form) av Tilda L
Läst 227 gånger
Publicerad 2017-07-31 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tilda L