Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djupt ur dansen någonstans


Dimmans ro blöter pannan
aldrig mer tranor sjunger.

Ett skepp river seglen
sjömåsen flyter på vågen.

Det rosslar i horisonten
som en sista fjäder av en navaho.

Återblommar våren,
låter jag munnen mot din få känna
tårens flykt -

bort från vindstöten av världens förfall
åter liv i ögats djup bortom mödor och haveri.


Så blomstrar dikten in i solen
sommarsången vid ditt bröst,
vattenspeglarna solens lågor.


Dagar av frön växer starkt,
de ohörda vingslagen i hjärtat.

Djupt ur dansen någonstans förvirrar sig
historien för att försvinna mot havets botten,
natten fyller örter in mot eldens trummor.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ubuntu
Läst 407 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-08-06 01:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djupt i trans i en dans blommar pennan, förlorar dikten på havets botten. Ljuvligt, ljuvligt!
2017-08-06

  objekt3
Schamant
2017-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Ubuntu