Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om ensamheten, dröm om den där speciella i ens liv


Ensam båt

Blickar ut
Ett stilla öppet hav
Ensam båt utan segel
Inga åror för att ro i land
Ingen väst till att bära kropp
I detta djupa vatten
Hur ska jag ta mig in
Till grunt vatten
Ta en chans
Man över bord
Sitta kvar
Vänta tills någon ser mig
När man känner som jag
Har pengar inget värde
Det handlas onödigt
Sånt man kanske redan har
Allt för att täcka mitt brustna hjärta
Saker som tröstar min ensamma sorg
Hon är enda räddningen
Var finns hon det är frågan
Jag sitter kvar i min ensamma båt
Kastar pengar i vattnet
Släcker min tröst i det kalla vatten
Ett dopp från min ensamma båt
Simma ner till djupet
Där allt slutet får




Fri vers av Daniel Rydin
Läst 459 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2017-08-06 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daniel Rydin
Daniel Rydin