Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista dikten i "Grönbete".


Bli kvitt Fruktan


Fruktan sin sträng spänner.
Hoppas, den ej går av !
Osäkerhet bränner..
Vågor från rädslans hav,
inom mig jag känner!

Nått i luften lurar.
Jag får va´ på min vakt !
De väntar med burar, -
- vill ha mig i sin Makt,
reser runt mig murar!

Är ämnad å leva -
å icke motsatsen !
Kan för Döden bäva ---
den sista hållplatsen !
I Livet, - en reva.

Kan inte lita på
att människan är god.
Det gäller, nog, å få -
sig en stor portion Mod
å värna sig förmå. - - -

Så, stå upp å kämpa,
låt dig inte slås ner..
Å, din Ångest dämpa,
- tills du ej har den mer.
Dessa Råd tillämpa !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 294 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-08-10 20:12



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det finns mycket att kämpa mot i livet...men håller man ut så blir man starkare...bra text...
2017-08-16

  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är en stark avslutning på en bra och tankeväckande text!
2017-08-11

    ej medlem längre
Att ha ångest måste vara svårt! Inte alla klarar att kämpa mot den...
2017-08-11

  Blomma-Stjärna VIP
- Bra text!


2017-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf