Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första dikten i samlingen "Pantad hjärna".


Pantad hjärna


Har jag lämnat min hjärna i pant, -
för å få mig en futtiger slant ?
Som, ändå, ej till mycket räckte!
Knappt, så det Konsumtionen täckte!
Man kan inte veta, -- är det sant --
att min Tillvaro är ett - häkte!?

Landet ligger å jag går på knä --
å jag undrar så vad som ska ske.
Har beklagat min Nöd, så mycket!
Får, väl, lov göra Stora Rycket ..
Att jag lider kan Vemsomhelst se, -
alla som bidrar till Förtrycket!!

Det är längesen jag låg med nånn
tjusig grabb i grågrön uniform !
Varför får jag ej ha kul, nånn gång?
Frälsar´n, kanske, hör min sorgsna sång.
Längtan växer sig alltmer enorm ---
efter Gulledej - med Lagom Fjång !

Den som jag hade i många år,
han somna´ in på en sjukhusbår.
Sen-dess, har jag -nästan- flippat ut.
Svårt visa Hänsyn, - vet inte Hut !
Knappelunda, vet jag hur allt går!
Hoppas, dock, jag snart får mig ett *Skjut*!!

<3 <3 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ;D)







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 488 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-08-11 08:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra flöde i din starka text!
2017-08-13

  Blomma-Stjärna VIP
Från klagomuren hörs
både rytm och rim
och det känns
som en fri fläkt!
Kramen

2017-08-12

    ej medlem längre
Bra text med fina rim och funderingar!
2017-08-11

  överlevaren VIP
Fartfylld text, med bra rim och skojfrisk humor!
2017-08-11

    Elisabeth Nilsson VIP
I tragedin blommar ändå humor över sakernas tillstånd. Och rimmen är helt underbara!
2017-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf