Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Augustihundring

GOD MORGON, alla Troende och otrogna samt
de som ingen Åsikt har. I dag firar vi att det är
Gudsmoders avsomnande dag.
Jag hälsar de kvinnor som inte längre står vi min sida.
Dagen har även hedrat Anna, i det gamla bondesamhällets tid.
Ett Grattis till min Anna.
Fira dagen alla ni som älskar hösten. Inled sensommardagen
med att påbörja en fasta i avhållsamhetens tecken.
Avhåll er från Kött.
Grönsaker och frukt bjuds på i överflöd. Låt Vinet flöda
ned i avloppet, det nya är ändå odrickbart.
Späkning av kroppen ger bara en större längtan efter
andlig och sinnlig kärlek.

© Bosse 15 augusti 2017.




Prosa (100-ordare) av Bossepoet från Österbotten
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-15 06:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten